vue d'ensemble de la chambre lit double

In onze buurt

Au Petit Dragon beveelt u zijn voorkeuradresjes aan ... in de buurt van MONS

Culturele activiteiten
vue d'ensemble de la chambre lit double
op 2.1 Km in onze buurt

Mundaneum - Centre d'Archives de la Communauté française

"Het Mundaneum dat ook onder de benaming 'papieren internet' bekend staat, bevat fondsen en uitgebreide collecties zoals het 'Musée International de la Presse' (het internationale persmuseum), het 'Répertoire Iconographique Universel' (de universele iconografische index) (affiches, postkaarten, glazen platen, foto's), de 'Répertoire Universel de Documentation' (Universele documentatie-index), de papieren van de stichters van het instituut Paul Otlet (1868-1944) en Henri La Fontaine (1854-1943), collecties over pacifisme, feminisme en anarchisme en de archieven van de 'Amis du Palais Mondial' (Vrienden van het Wereldpaleis). Het vertegenwoordigt zo'n 6 lopende kilometer verzamelde documenten. Het Mundaneum is tevens een bekende plaats voor tijdelijke tentoonstellingen. Contact: Delphine Jenart, communicatieverantwoordelijke Le Mundaneum bevat 'Mundaweb', een gezellige internetruimte waar bezoekers voor 1 euro per uur kunnen surfen. Architectuur Beschrijving Het gebouw werd in de jaren dertig door de architect Vleugels opgetrokken en in art decostijl ontworpen. Die stijl werd in functie van de nieuwe bestemming van de plaats in 1998 gewijzigd. Oorspronkelijk bevonden er zich een coöperatieve vereniging en zijn bakkerij, 'Indépendance' genoemd, op de plaats van het huidige Mundaneum."

Waarom we u dit aanbevelen

Apprendre le fonctionnement de Google sans ligne de code! Remonter à l'origine du mécanisme du classement des données dès la fin du XIXe siècle avec l'indexation de toutes les informations du monde. Idéal pour les amateurs de technologie mais aussi pour les enfants! Pensez à coupler votre visite avec la Maison Losseau dans laquelle son propriétaire appliquait le Mundaneum à ses propres collections. Les deux lieux sont pratiquement en face de l'autre dans la même rue.

Culturele activiteiten
vue d'ensemble de la chambre lit double
op 2 Km in onze buurt

Musée du Doudou

 Na de heropening van de musea op 5 december 2020 zijn de bezoeken aan Het Doudou Museum beperkt tot 30 personen / u met een bezoektijd van 1u30 Dit museum staat volledig in het teken van de folkloristische Ducasse, Sint-Joris en de draak in het historische centrum van Mons. U kan er het hele jaar door de Ducasse van Mons beleven! Aan de hand van voorwerpen afkomstig uit de collecties van de musea van de Stad Mons en technologische voorzieningen kan u de Ducasse van Mons - erkend door Unesco in 2005 - uitgebreid ontdekken. Een belevenis tussen realiteit en fantasie! Het museum stelt dit buitengewone erfgoed voor vanuit verschillende gezichtspunten: historisch, antropologisch, wetenschappelijk, artistiek, vrijzinnig en religieus. Er wordt meer inzicht geboden in de verschillende aspecten van dit universele en eeuwenoude verhaal, van de originaliteit van de Ducasse van Mons tot de legende van Sint-Joris. Het parcours laat de bezoeker dit buitengewone immateriële erfgoed begrijpen en interpreteren. De verschillende tentoonstellingsruimtes zijn opgebouwd rond een leidraad: Sint-Joris en de draak, een mix van realiteit en fantasie. Het museum organiseert pedagogische activiteiten, initiatieven voor permanente vorming, publicaties en externe tentoonstellingen. Als u de legendarische Ducasse van Mons wil beleven wanneer het u past, is het Musée du Doudou dé place to be! Mons Card Partner: Vrije toegang

Waarom we u dit aanbevelen

L'événement le plus attendu des Montois chaque année : le Doudou. Plongez au cœur de cet événement en visitant le musée dédié. Astuce : chaque 1er dimanche du mois, l'entrée à ce musée est gratuite. Bénéficiez également d'un tarif réduit pour les familles.

Culturele activiteiten
vue d'ensemble de la chambre lit double
op 13.1 Km in onze buurt

Ascenseur hydraulique n°2 du Canal du Centre historique

 De scheepsliften van het historisch Canal du Centre zijn op de lijst van de UNESCO Werelderfgoed sinds 1998 ingeschreven. Van de acht destijds gebouwde hydraulische waterwerken, zijn deze vier scheepsliften de enige ter wereld die nog steeds functioneren. Ze zijn een uitzonderlijk getuigenis van de opmerkelijke ontwikkelingen in de waterbouw van de negentiende eeuw in Europa en vormen industriële monumenten van de hoogste kwaliteit. Bezoeken en inlichtingen ASBL Voies d’Eau du Hainaut Historisch Canal du Centre Rue Tout-y-Faut, 90 • 7110 Houdeng-Goegnies Tel : ++32(0)64/84.78.31 • Fax : ++32(0)64/ 28.11.01 Reservatie : Tel : ++32(0)78/059.059 • Fax : ++32(0)65/ 397.180 E-mail : info.voiesdeau@hainaut.be Website : http://voiesdeau.hainaut.be Restaurant : La Cantine des Italiens Tel : ++32(0)64/ 84.78.32 • Fax : ++32(0)64/ 28.11.05 Open van 1 april tot en met 26 oktober 2014, van 9u tot 17u.

Waarom we u dit aanbevelen

Idéal pour balade à vélo sur un ensemble de chemins de halage aménagés reliant les anciens ascenseurs hydrauliques du Canal du Centre. Ces vestiges uniques du patrimoine industriel de la Région du Centre sont reconnus au patrimoine mondial de l'Humanité par l’UNESCO.

Culturele activiteiten
vue d'ensemble de la chambre lit double
op 17.3 Km in onze buurt

Pairi Daiza

Pairi Daiza est un parc zoologique belge wallon situé dans la province de Hainaut, à Brugelette. Fondé en 1994, il s'est d'abord appelé Paradisio de son ouverture jusqu'en 2010.

Waarom we u dit aanbevelen

Een van de mooiste dierenparken van Europa. Ideaal voor dierenliefhebbers maar ook voor parken en tuinen. Een unieke plek om als stel of als gezin te bezoeken. Het is een opwindende plek om te bezoeken. Pas echter op, het park wordt erg groot en het is een echte uitdaging om het in één dag te bezoeken. Steeds meer van onze gasten kiezen voor een 2-daags bezoek of profiteren van de verlengde openingstijden in de zomer.