Laten we het leren kennen

Emma : toekomstige gastvrouw van de Bed and Breakfast. Ik hou van de verhalen van Dragon en zeg nooit nee tegen iets dat gegeten kan worden.

Emeline : Grafisch ontwerper geslaagd, ik heb mijn eigen activiteit gecreëerd. Daarnaast werk ik in een originele decoratiewinkel gespecialiseerd in Huis & Tuin. Ik zorg voor de bedrijfsvoering en de communicatie van de Bed and Breakfast. Ik ben gemoedelijk en zeg nooit nee tegen een bezoek aan Pairi Daiza.

Nicolas : Executive in de banksector, ik leid ook het Bed and Breakfast-project. Ik zorg voor administratief en operationeel beheer. Ik ben een perfectionist en zeg nooit nee tegen een deel van FiFa.

en een drakenverhaal!

Het woord Dragon herinnert aan de festiviteiten van de Doudou, UNESCO-erfgoed, het is de jaarlijkse bijeenkomst in Bergen die Ste Waudru viert, die de stad en de strijd tussen St Georges en de draak heeft ontwikkeld.De voormalige eigenaar was sterk betrokken bij de organisatie, dus elk jaar kwamen de acteurs van de Combat hier bijeen. Deze plaats heeft een geschiedenis. Wat de draak betreft, niemand weet waar hij zich verstopt. Sommigen zeggen dat ze het 's nachts hebben gehoord ...

in een bepaald dorp,

Hyon is een dorp op het kruispunt van 3 rivieren: Le By, la Trouille en la Wampe. Historisch gezien was de economie voornamelijk gericht op tuinbouw en werd ze gekenmerkt door haar molens. Het dorp wordt doorkruist door de oude Romeinse weg en wordt gedomineerd door de berg Panisel, een bevoorrecht mekka voor de druïden en belegeraars van Mons. De Vrijheidsboom, een majestueuze lindeboom die aan het einde van de 18e eeuw door de revolutionairen werd geplant, staat er nog steeds. De stad werd in 1972 samengevoegd met Bergen. Tegenwoordig is het een residentiële, pittoreske en ontspannende plek.


Tijdens de Slag om Mons (bijgenaamd de Slag om de Engelen door de Britten), 23 augustus 1914, vonden daar verschillende veldslagen plaats. Via Hyon kwamen Amerikaanse troepen ook Mons binnen tijdens de bevrijding op 2 en 3 september 1944.Dit evenement wordt elk jaar gevierd met een weekend van re-enactment door enthousiastelingen.

Het wapen van het dorp is afgeleid van dat van de familie van Franeau de Gommegnies, heren van de plaats van 1577 tot het einde van het oude regime. De herinnering aan de eenhoorn, een essentieel onderdeel van het wapen, wordt in het dorp in stand gehouden via een broederschap en een straat.

Het is ook een doorgangsplaats voor vele liefhebbers van wandelingen of wandelingen in de buurt van de Ravel en langs het langeafstandswandelpad GR129.